Thuisnabij

De bewoners wonen in en komen uit hetzelfde dorp. In Puttensteyn heet dit ‘thuisnabij’ wonen.

Puttensteijn_Thema's_iconen_0002_Vector-Smart-Object“Wat de bewoners zeggen:”

Ik vind het leuk dat mijn familie dichtbij woont. Ik kan er nu zelf op mijn brommer naartoe. Ik ga veel naar mijn moeder voor een kopje koffie.

Ik vind het fijn om in Putten te wonen, ik kan niet zonder mijn familie en zou niet uit Putten willen. Elk weekend slaap ik bij mijn ouders, ik ben heel blij met mijn 2 huizen. Ik werk ook op bepaalde dagen bij mijn ouders.

Ik vind het prima om vlakbij hen te wonen. Ik zie hen regelmatig voor sociale gebeurtenissen.

Puttensteijn_Thema's_iconen_0000_Vector-Smart-Object“Wat de ouders zeggen:”

Dat ons kind in Putten is blijven wonen is voor ons een veilig en vertrouwd gevoel. Mijn zoon komt thuis als hij dat wil. Als ik naar Puttensteyn ga,  is dat alleen als het nodig is, om zijn haar te knippen bijvoorbeeld of een klusje te doen. Als hij naar de tandarts of dokter moet ga ik ook mee.

We zijn nog steeds erg blij met Puttensteyn, we kunnen zo bij elkaar aanwippen. Mijn zoon heeft zijn vrienden vlakbij, zijn hobby’s. We hoeven hem niet weg te brengen of op te halen, hij kent de weg. Voor mijn gevoel kom ik niet zo vaak bij hem. Als ik kom is het meestal  met een smoesje. Heb wel een reden nodig. Hij is vaker bij ons.

Mijn zoon zegt dat hij twee huizen heeft: Puttensteyn en het ouderlijk huis. Voor ons is het erg belangrijk dat hij in Puttensteyn een fijne eigen plek heeft waar hij zichzelf kan en mag zijn, waarbij hij de juiste begeleiding en ondersteuning krijgt die hij nodig heeft. Hij komt in het weekend altijd bij ons. Ik zelf kom niet vaak in Puttensteyn. Meestal eens per week, soms vaker.

Puttensteijn_Thema's_iconen_0001_Vector-Smart-Object“Wat het team zegt:”
Ouders komen regelmatig binnen lopen. Meestal komen ze voor hun kind. Ze drinken ook wel eens een kopje koffie mee in de algemene ruimte. Dit betekent niet dat wij altijd met hen in gesprek moeten gaan. Wij kunnen gewoon ons werk blijven doen. Mochten ouders iets willen bespreken is dat altijd mogelijk. Meestal wordt daar dan een afspraak voor gemaakt. Aan de andere kant is het heel fijn dat ouders dichtbij wonen. Wanneer het nodig is kan de begeleiding ook makkelijker een beroep op hen doen.

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :