Activiteiten

Activiteiten in Puttensteyn.

Puttensteijn_Thema's_iconen_0002_Vector-Smart-Object“Wat de bewoners zeggen:”

Op maandag avond kunnen we sporten op Puttensteyn. Ik vind dit leuk. Ook vind ik het leuk om in de algemene ruimte tv te kijken.

We lopen elk jaar mee met de avondvierdaagse. Daar zijn we al mee begonnen toen Puttensteyn nog in voorbereiding was, in 2002. Dat vind ik hartstikke leuk. Ik vind het ook leuk om met de bewoners en teamleden een weekendje weg te gaan. Dat is heel gezellig.

Puttensteijn_Thema's_iconen_0000_Vector-Smart-Object“Wat de ouders zeggen:”

Als er klusjes te doen zijn in Puttensteyn dan hou ik me daarmee bezig. Het geeft me voldoening om dat voor de bewoners te doen. Als het nodig is help ik ook mee met activiteiten voor Koningsdag.

Ik werk graag in de tuin en ben altijd blij en trots als die er goed bij ligt. Ik loop ook mee met de Avondvierdaagse. Dat doen we elk jaar en is altijd gezellig.  Als de bewoners het leuk hebben beleef ik daar plezier aan.

Ik hou me graag met de inrichting van Puttensteyn bezig, de algemene ruimtes en de kelder. Ik kom elke week om met een paar bewoners te sporten in de kelder. Elk jaar organiseren we in de zomer een barbecue en in januari een nieuwjaarsbijeenkomst. Dan komen alle bewoners en hun families bij elkaar. Het is fijn om te zien hoe de bewoners zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

<Puttensteijn_Thema's_iconen_0001_Vector-Smart-Object“Wat het team zegt:”
De begeleiding in Puttensteyn is op verschillende vlakken actief. Zo zijn er huishoudelijke activiteiten die gedaan moeten worden. Denk hierbij aan, koken, wassen en schoonmaken. We streven ernaar de rol van de bewoner hierin steeds groter te laten worden ter bevordering van hun zelfstandigheid/ontwikkeling. Er zijn ook een tal van ontspannende activiteiten waar begeleiding een rol in speelt. Voorbeelden hiervan zijn, bewonersvakantie, spelletjes, creatief bezig zijn.

Bewoners zijn (goede) buren van elkaar en dit willen we graag zou houden. Er zijn heus wel eens aanvaringen tussen bewoners onderling. Daar ontkom je niet aan in een omgeving waar 12 unieke mensen bij elkaar komen. Door regelmatig activiteiten in te plannen onderhouden we de goede relatie onderling. Ze zorgen voor een goede sfeer. Op vaste tijden wordt er koffie/thee gedronken in de algemene ruimte. Dit wordt door veel bewoners als een belangrijk onderdeel van de dag gezien. Elkaar even ontmoeten. Even bijkletsen en dan weer je eigen ding gaan doen. Voor de begeleiding een goed moment om te observeren. Meestal valt dan wel op dat een bewoner wat stiller is dan anders of misschien al een tijdje niet aanwezig is geweest en hij of zij even individuele aandacht nodig heeft.

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :